Installation av dörrautomatiker

Dörrautomatik installeras på dörren och används för att automatiskt öppna och stänga dörren. Öppningen kan ske på flera olika sätt, tex via tryckknapp, armbågskontakt, rörelse-sensorer, fjärrkontroll eller via en signal från ett passersystem / kodlås.

Dörrautomatik från CDVI DigiwayModeller

Dörrautomatiker finns i många olika modeller av flera olika tillverkare, och varje modell har sina egna användningsområden.

    Slagdörrsautomatik

Slagdörrsautomatik är den vanligaste dörrautomatiken och sätts på “vanliga” dörrar, tex entrédörrar, soprumsdörrar, förrådsdörrar mm.

    Skjutdörrsautomatik

Skjutdörrsautomatiker är speciellt byggda för att sättas på skjutdörrar, tex in till matvarubutiker, tunnelbanan, köpcentrum mm.

Tillgänglighetskrav

För att uppfylla vissa tillgänglighetskrav krävs det att det finns dörrautomatiker installerade.

I allmänna utrymmen skall dörrens öppningsvinkel tydligt visas genom kontrastmarkeringar i golvet.

Läs mer om kraven Boverket ställer på dörrar och dörrautomatiker på Boverkets hemsida.

Sensorlister

Vi rekommenderar starkt att man utöver dörrautomatiken även monterar sensorlister. 

Dessa monteras på dörren, och används för att upptäcka om någon står i vägen för dörren vid öppning eller stängning och stoppar dörren när den upptäcker något.

Detta är mycket viktigt i tex skolor eller andra miljöer där det springer mycket barn, samt i entréer där någon kan stå utanför när man trycker på öppningsknappen.

Kontakta oss

Kontakta oss!

Oavsett om du bara har en fråga eller om du vill ha en offert så får du gärna kontakta oss via formuläret nedan, eller skicka ett mejl direkt till info@slokab.se. Vi svarar alltid samma dag och oftast inom en timme! (Mån-Fre).

Sveriges Hantverksråds Mästare logga